16.12.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Pokud máte k dispozici zralé avokádo, tak máte tu nejpodstatnější část přípravy této jednoduché pomazánky za sebou. Pak už stačí avokádo jen vydlabat, rozmačkat a přidat pár ingrediencí dle chuti. Toto je jemná verze pomazánky, vhodná obzvláště pro děti. Běžně se totiž do avokádových pomazánek přidává lahůdková cibulka,česnek, chilli, pepř ...
Avokádové pomazánky se častěji připravují ve veganské verzi, kdy se úplně v klidu obejdete bez mléčného výrobku, pro tentokrát jsem se však rozhodla zjemnit ji trochou tvarohu.
Avokádo není alergen a je bohatým zdrojem vitaminů, minerálů a zdravých tuků. Patří do jídelníčku všech lidí včetně kojících maminek, malých dětí i lidí, kteří drží dietu. Ano, avokádo má sice vysoký obsah kalorií, když ho ale do jídelníčku správně zapracujete, přináší jen samé benefity. Vhodné je třeba z avokáda vyrobit dresing na zeleninový salát.
Lehkou vrstvu rozmačkaného a lehce ochuceného avokáda lze použít na pečivo místo másla.Omezíte tím příjem nasycených živočišných tuků.
Pokud byste chtěli tuto pomazánku připravit pro děti do jednoho roku, použijte místo tvarohu sýr [Ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta "Ricotta") a vynechte sůl a citronovou šťávu.
Tak ať vám doma tato zdravá a jednoduchá pomazánka chutná :-)