Italská rajčatová polévka s černými olivami

21.01.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

V letním období si černé olivy nejraději dopřávám v zeleninových či těstovinových salátech, v zimních měsících mi zase více sednou třeba v této rajčatové polévce, která získá díky rozmixovaným olivám intenzivní chuť.

 Potřebujete

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na kostičky a orestuji na olivovém oleji. Ke konci nechám krátce orestovat stroužek česneku a ihned vliji rajčata a vývar.
  2. Přidám olivy, trochu soli, pepře, italské sušené bylinky a nechám 10 minut provařit.
  3. Vše rozmixuji do hladka a případně zředím do požadované konzistence.

 TIP

Pokud mají rajčata sezónu, je možné polévku připravit z čerstvých rajčat. Stačí je spařit, oloupat, nakrájet a použít stejně jako sekaná rajčata.

Každý talíř polévky pak doplním o nasekané olivy, čerstvou petržel a na jemno nastrouhaný vyzrálý tvrdý sýr.

Rajčata a olivy nikdy nezklamou :)