Italská cuketová polévka

25.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Inspirací na tuto polévku mi byla tradiční italská cuketová polévka, do které se ještě originálně dává italská klobása.

Na této polévce bych vyzdvihla obsah celeru, který se v rajčatové chuti úplně ztratí.🙂

Já jsem měla chuť pojmout ji jen zeleninově bez uzeniny. I tak je polévka výrazná, plná. Její příprava je nenáročná, vždy se povede, jen je třeba dát jí ten správný čas "na plotně", aby se rajčata správně provařila a polévka přirozeně zhoustla...

 Ingredience

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno. Kus bulvy celeru oloupu a nakrájím na asi centimetrové stejné kostičky. Celer orestuji v hrnci na olivovém oleji, až trochu chytne barvu. Přidám protlak, krátce zarestuji, vliju sekaná rajčata, osladím, osolím, opepřím a zaliju vývarem nebo vodou. Na mírném stupni nechám pozvolna vařit asi 45 minut. Tato doba je potřeba k tomu, aby měla polévka plnou intenzivní chuť.
  2. Mezitím si nakrájím menší cuketu na malé kostičky. Slupku nechávám. Cuketu přidám do polévky, zároveň ji doladím oreganem, bazalkou a decentně i česnekem. Vařím už jen 10 minut tak, aby kostičky cukety byly uvařené, ale zůstaly křupavé. Hotovo!
  3. Každou porci na talíři doladím výrazným italským sýrem.

☝️A když jsme v tom italském duchu, co takhle vyzkoušet úžasný dezert v podobě tradičního italského tiramisu...🙂

Ať se vám recepty povedou!