Hustá bramboračka s bílými fazolemi

02.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tuto polévku dělám pokaždé trochu jinak. Nejde na ní nic moc zkazit. Je jedno, zda dáte více brambor, mrkve, petržele nebo fazolí, pokaždé bude dobrá. Základem je správné ochucení, které zajistí především vývar, česnek, majoránka a na závěr voňavé zelené bylinky.

 Ingredience na větší hrnec polévky

 Postup

  1. Nejdříve si všechno připravím a nakrájím. Cibuli nakrájím na drobno, brambory na kostičky, kořenovou zeleninu očistím a oškrábu. Kořenovou zeleninu je možné nakrájet na drobné kousky, já jsem ji posekala na drobno v robotu.
  2. Cibuli orestuji na oleji. Když zesklovatí a chytne trochu barvu, přidám část kořenové zeleniny a také ji zarestuji, aby se trochu opekla.
  3. Pak už jen zaliju vývarem, přidám brambory a zbytek zeleniny, ochutím kořením.
  4. Když už brambory začínají být měkké, přidám prolisovaný česnek, případně ještě trochu majoránky, teď přijdou na řadu fazole.
  5. Ke konci polévku podle potřeby dohustím. Někdy do ní strčím tyčový mixér a na jednom místě 2x bleskově projedu. To co stihnu mixnout polévku přirozeně zahustí. Jinak polévku zahušťuji pár lžícemi špaldové nebo ovesné mouky, kterou rozmíchám v trošce studené vody.
  6. Když už polévku "vypnu", vhodím do ní na drobno nasekanou zeleň. Hodí se především libeček a petrželka.

Poznámky

> 🐭Jedna ze sytých polévek, ve které je kromě masa také pořádná porce brambor je tato voňavá gulášovka s bio hovězím masem. Díky použití mletého masa je snadná na přípravu. ☝️

Když se povede dobrá bramboračka, je každý hrnec malý. 😀