Hrášková pomazánka + bezlepkové slané krekry - atraktivní svačinka

05.08.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Balení kvalitního mraženého hrášku mám doma vždy. Během chvilky je tedy na stole zdravá domácí pomazánka, která je výborná jak ve své základní verzi, tak různě vylepšená o česnek, bylinky, opražená semínka či kozí sýr.

Tento typ pomazánky se mi osvědčil na křupavých knäckebrotech a plátcích. Nejoblíbenější verzí je podávat ji s tenkými slanými krekry.🙂

 Ingredience

Množství je na 1 misku pomazánky

K podávání tenké slané krekry. Já jsem potřebovala servírovat bezlepkovou verzi, tak jsem pomazánku dala na tyto bezlepkové CRACKERS od Schäru.

 Postup

  1. Mražený hrášek dám do malého hrnce, přidám trošku vody a nechám ho změknout a jen pár minut mírně povařit. Aby zůstal krásně zelený a zářivý.

  2. Po vychladnutí hrášek ve vyšší nádobě rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu s olejem a citronovou šťávou.

  3. Ochutím solí, pepřem a zjemním smetanovým sýrem. Důkladně promíchám s na drobno nasekanou jarní cibulkou. Hotovo!

Pomazánku dávám do mističky buď jako dip nebo ji rovnou mažu na křupavé chlebíky či krekry. Zdobím naklíčenými semínky vojtěšky, řeřichy či ředkviček.🙂