Gulášová polévka s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou

10.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

Střední hrnec polévky

 Postup

  1. Cibule nakrájím na kostičky a pozvolna restuji do zlatova na olivovém oleji. Pak přidám mleté hovězí maso a restuji několik minut. Zasypu kořením červenou paprikou, promíchám a zaliju vodou nebo vývarem.
  2. Přidám menší kostičky brambor a nakrájenou čerstvou červenou papriku. Dochutím solí, kořením, česnekem a vařím do změknutí ingrediencí.
  3. Podle "situace" v hrnci doladím hustotu trochou špaldové nebo jiné mouky, někdy jen rozmixuji naběračku obsahu, což polévku také přirozeně zahustí.

Na talíři doladím nějakou čerstvou zelení :)

> Pokud máte zájem svůj jídelníček obohatit o luštěniny, další vynikající verzí této polévky je gulášová polévka s neloupanou červenou čočkou zahuštěná bez mouky.

Výborná, voňavá a hustá polévka, která zasytí jako hlavní jídlo.