Frankfurtská polévka zdravěji

26.03.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Děti po mně občas chtějí uvařit frankfurtskou "párkovou polévku". Pamatují si ji hlavně ze školky. Některé verze "párkových polévek" ze školní jídelny si já osobně pamatuji jako né moc chutné. Byly řídké, mastné...

Uvařila jsem vylepšenou verzi tradiční frankfurtské polévky. V čem je zajímavá?

 Ingredience (4 porce)

Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobné kousky, brambory na menší kostičky, párky na slabší kolečka.
  2. V hrnci orestuji cibulku, přidám párky a také je orestuji. Zasypu paprikou, promíchám a zaliju vývarem. Dle potřeby trochu osolím.
  3. Ve skleničce si v trošce vody rozmíchám mouku z červené čočky do hladka a přiliju ji do hrnce asi po 5 minutách od začátku vaření brambor. V této fázi přidám i uvařenou cizrnu. Promíchám a nechám vařit do změknutí brambor.
  4. Na závěr zjemním smetanou. Buď tradiční 12% nebo rostlinnou smetanou neutrální chuti. Hodí je většina rostlinných smetan kromě kokosové.🙂

 TIP

Když používám tradiční smetanu, mouku rozmíchám rovnou v ní a přilévám ji do hrnce v polovině vaření. Rostlinnou smetanu dávám do receptu raději až ke konci a nechám jen krátce probublat.

> ☝️Máte rádi syté polévky s chutí papriky? Doporučuji vyzkoušet také tuto gulášovou polévku s bio hovězím masem

Ať se vám polévky povedou! 🙂