Fit pomazánka z cottage a okurky

10.06.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když nemám chuť chroupat nakrájenou okurku na talíři, zakomponuji ji do sýra cottage, ochutím a hned je co mazat na různé chlebíky.

Okurku je potřeba vymačkat, jinak by do sýru pustila vodu a výsledek by šel sníst leda lžičkou.🙂

 Ingredience

Postup

  1. Okurku oškrábu, nebo ji nechám neoloupanou a jen pořádně omyju. Nastrouhám ji na jemno a dám do sítka. Rukou nebo lžící ji vymačkám a zbavím vody. Vodu pak vypiju.
  2. Vymačkanou okurku už jen smíchám se sýrem cottage, zakápnu olivovým olejem a dochutím solí a pepřem. Tuto "základní chuť" lze dále vyladit bylinkami, česnekem atd.
  3. Ihned mažu na knackebroty či křupavé celozrnné rýžové chleby obohacené o další obiloviny jako quinoa, amaranth atd.
  4. Na talíři posypu mletým konopným semínkem. Hotovo!

> ☝️Konopná semínka můžete využít také v této avokádové pomazánce s řeckým jogurtem.🙂

Ať vám pomazánky chutnají! 🙂