Fazolový salát s tuňákem a rajčaty - výživný a bohatý na bílkoviny

24.02.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

S kombinací bílých fazolí a tuňáka jsem se poprvé setkala před lety v Itálii. K této povedené dvojce pak můžete dále zamíchat zeleninu, cibuli, česnek, čerstvé bylinky, případně ochutit do kysela. Výsledkem je sytý salát bohatý na fytochemické látky, navíc plný bílkovin a vlákniny.

Budete potřebovat

Postup

  1. Fazole přes noc namočte a uvařte v nové vodě dle návodu do měkka. Pokud chcete salát jako "rycholovku", lze použít již uvařené fazole ve slaném nálevu.
  2. Rajčata a cibuli nakrájejte na jemno, přidejte dle chuti prolisovaný česnek, zelené bylinky a vše dohromady promíchejte.
  3. Chuť můžete vyladit pomocí olivového oleje a citronové šťávy.