Zdravá fazolová pomazánka s vejci

04.06.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pokud jste ještě neobjevili kouzlo luštěninových pomazánek, tak zkuste třeba tuto z červených fazolí a vajec. Skvělá je i na topinkách. Červené fazole je samozřejmě nejlepší si uvařit doma, pokud jste ale nováčci a nevíte, co čekat, klidně si pomazánku zkuste z konzervovaných fazolek. Tu jsem jednou narychlo vyráběla u přátel, kteří mi nevěřícně zírali pod ruku a hlásali: "...pomazánka z fazolí? Jako vážně? Tam se nedává žádná majonéza, ani sýr?" No chutí byli nadšeni :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Uvařené fazole rozmixujte do hladka na pastu spolu s olejem. V případě potřeby můžete zředit trochou vody.
  2. Ke vzniklé fazolové hmotě přimíchejte na drobno pokrájená na tvrdo uvařená vajíčka a na jemno posekanou cibulku.
  3. Podle chuti osolte a opepřete.

TIPY

V rámci zdravého životního stylu je dobré zvyknout si na to, že se při výrobě pomazánek můžeme snadno obejít bez mléčných výrobků.