Dýňové bramboráky

30.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory "půl na půl". A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.

Teď jsem je dělala přesně takto.

Ingredience

Postup

  1. Dýni vydrbu, rozkrojím, vydlabu semínka. Nastrouhám na hrubo. Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Část přebytečné vody sliju.
  2. Přidám vejce, na drobno nakrájenou cibuli, dochutím kořením.
  3. Směs dohustím kukuřičnou strouhankou a lžící mouky. Místo mouky lze použít i lžíci bramborového nebo rýžového škrobu.
  4. Těsto dávám do pánve lžící, tvořím bramboráky a opékám na troše oleje z obou stran do zlatova. Pak bramboráky odsaju papírovou utěrkou.🙂

> ☝️Nechcete stát u pánve? Zkuste zelné bramboráky z trouby. Zajímavá varianta! 🐭

Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa...

Ať se vám bramboráky povedou! 🙂