14.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Dýňová polévka je vděčnou záležitostí. Téměř se nedá zkazit a můžete si s ní vyhrát. Její jemná chuť snese další ingredience jako koření, výrazné oleje či opražená semínka. Dýně Hokkaido nám šetří čas tím, že se nemusí loupat.
Ať už dělám polévku z jakéhokoliv množství dýně, držím se pravidla, kdy dýni v hrnci zaliji jen tak, aby byla těsně ponořená. Doředit se dá následně vždy... 👍
Loupat nebo neloupat dýni Hokkaido?
Dýni Hokkaido není nutné loupat. Slupka je stravitelná, po uvaření je měkká a bez problémů umixovatelná do hladké konzistence.
> ☝️Doporučuji vyzkoušet i další verzi dýňové polévky. Dýňová polévka s rajčaty a mozarellouje skvělá! 🐭
Ať se vám polévka povede! 🙂