Dýňová polévka s pomerančovou šťávou

14.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Dýňová polévka je vděčnou záležitostí. Téměř se nedá zkazit a můžete si s ní vyhrát. Její jemná chuť snese další ingredience jako koření, výrazné oleje či opražená semínka. Dýně Hokkaido nám šetří čas tím, že se nemusí loupat.

Ingredience

Postup

  1. Dýni omyju, rozkrojím a lžící vydlabu semínka. Nakrájím ji na kousky včetně slupky.
  2. Šalotku (nebo cibuli) nakrájenou na kousky opeču do zlatova, přidám kousky dýně a chvíli společně restuji.
  3. Zaliju vývarem a vařím do měkka. Asi 30 minut. Tyčovým mixérem (nebo přímo v mixéru) rozmixuji na hladký krém.
  4. Přiliju pomerančovou šťávu, smetanu, minutu provařím a hotovo!

TIP

Ať už dělám polévku z jakéhokoliv množství dýně, držím se pravidla, kdy dýni v hrnci zaliji jen tak, aby byla těsně ponořená. Doředit se dá následně vždy... 👍

Loupat nebo neloupat dýni Hokkaido?

Dýni Hokkaido není nutné loupat. Slupka je stravitelná, po uvaření je měkká a bez problémů umixovatelná do hladké konzistence.

> ☝️Doporučuji vyzkoušet i další verzi dýňové polévky. Dýňová polévka s rajčaty a mozarellouje skvělá! 🐭

Ať se vám polévka povede! 🙂