Domácí rukolové pesto s celozrnnými těstovinami - do 10 minut na talíři

29.03.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tradiční zelené "Pesto alla genovese" se vyrábí z bazalky. Existují ale i jiné možnosti, které jsou zrovnatak hotové raz dva.

Základem úspěchu pesta je dodržování poměru surovin. Na 1 díl rukoly použijte 1 díl ořechů, 1 díl strouhaného parmazánu a 1,5 až 2 díly oleje.

Budete potřebovat ( 2 větší porce)

Postup

  1. Kešu ořechy předem na chvíli namočte, aby se daly dobře rozmixovat. Pokud chcete výraznější chuť ořechů, můžete místo kešu použít opražené lískové ořechy.
  2. Do mixéru nalijte olej, přidejte ořechy, rukolu, česnek a rozmixujte do hladka. Na závěr přidejte na jemno nastrouhaný sýr typu parmazán, dochuťte solí, pár kapkami vinného octa a ještě krátce promixujte.

Pesto smíchejte s noky nebo těstovinami a ihned podávejte. Můžete ho ale i skladovat ve skleničce, kterou zalijete olivovým olejem. Takto se pesto nemůže zkazit a vydrží v lednici i několik dní.

No není to paráda mít doma připravené jídlo na stole do 10 minut?