Domácí vanilkový pudink

27.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Výhodou domácího pudinku je nejen cena, ale i možnost ovlivnit kvalitu vstupních surovin. Třeba vanilky. Na chuti je to rozhodně znát.

 Ingredience

Postup

  1. 2/3 mléka ohřeju v kastrůlku.
  2. Ve zbylé části studeného mléka metličkou rozmíchám škrob, javorový sirup, žloutek a případně pár kapek vanilkového extraktu)
  3. Jakmile se mléko začne blížit varu, přiliju k němu směs a míchám na mírném plameni do zhoustnutí.
  4. Krátce provařím, odstavím a do hladka rozmíchám.

Výsledek může být ovlivněn druhem škrobu, proto je třeba se vždy řídit situací v hrnci a udělat si vlastní zkušenost. Každému navíc vyhovuje jiná hustota.

TIP

Pokud chcete klasický tuhý pudink, který pak vypadá jak bábovička, použijte 50 g škrobu, pokud chcete pudink spíše krémový, bude bohatě stačit 40 g.

Pudink má světlou přirozenou barvu, ty falešné zářivé umělotiny nejsou vůbec nutné. 🙂