Domácí pohanková kaše

26.05.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním. Pohanková kaše na sladko je jedním ze snadných způsobů, jak pohance přijít na chuť. Její typicky výrazná chuť se povařením na kaši, ochucením a oslazením velmi zjemní.

Když budete kupovat pohanku, můžete si vybrat mezi klasickýma pohankovýma kroupama a pohankou lámankou. Lámanka se rychleji rozvaří, je tedy vhodná na různé kaše, do karbanátků apod. Není to ale podmínkou. I z krup můžete kaši připravit, jen bude mít více "strukturu",což může někomu naopak vyhovovat.

Budete potřebovat

(asi 4 porce)

Postup

  1. Pohanku propláchněte, zalijte 4 hrnky tekutiny. Dala jsem tentokrát 3 hrnky rýžového mléka a 1 hrnek vody.
  2. Přidejte 2 hrsti rozinek.
  3. Vařte/rozvařte, dokud pohanka nezměkne, občas promíchejte. Asi 20 minut. Když máte více času, lze pohanku vařit jen krátce a pak nechat dojít v teple.
  4. Ke konci přidejte dle chuti skořici a oslaďte tak, aby vám chutnalo.

Jaká je výhoda takto připravených domácích kaší? Jednoznačně vyšší výživová hodnota a opravdová chuť :-)