Domácí celozrnný chleba ze špaldové mouky

06.01.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Domácí pekárna, kterou jsem měla snad 15 let "odešla" a já jsem stála před rozhodnutím, zda ji znova pořídit či nepořídit. A jelikož každý spotřebič zabírá místo na pracovní desce, rozhodla jsem se zkusit to bez ní. Pár pokusů a nevyhovovalo to. Práce navíc a výsledek nic moc.

Domácí pekárna tedy opět zabírá místo na lince, ale jsem za ni ráda. Mohu si během minutky zadělat na chleba podle svých představ. Pekárna vše umíchá, nakyne, upeče, dopeče :)

A když už ji doma mám, využívám ještě program "těsto", když dělám třeba těsto na pizzu.

Potřebujete

 Postup

  1. Nádobu z pekárny si položím na digitální váhu a odměřím ingredience. Nejdříve dám vodu a olej, pak všechny suché ingredience.

  2. Zapnu program "celozrnný chléb" a zvolím "světlou kůrku"

  3. Jakmile se těsto propojí, zkontroluji situaci v nádobě. Kdyby se mi těsto zdálo moc mazlavé, přidám lžíci mouky. Těsto musí být celkem tuhé, aby se chleba choval ukázněně :-)

TIPY

A jelikož je to chleba a ten si stejně dělá co chce, je třeba mít nadhled a respektovat, že bude pokaždé možná trošku jiný ... Mně to nevadí a tomu chlebu také ne, takže v pořádku :-)