Domácí banánová kešu zmrzlina

24.05.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zmrzlina jde udělat skoro ze všeho. A klidně se obejdete bez smetany či jiného mléčného výrobku. Rozmixované kešu jsou totiž zázračnou ingrediencí, která dokáže zajistit krémovou konzistenci v mnoha receptech. I ve zmrzlině :)

Budete potřebovat

(2 porce)

Postup

  1. Banán nakrájejte na kolečka a dejte zmrazit. Nejrychlejší je rozložit ho na plech a podložit třeba papírem na pečení.
  2. Kešu ořechy namočte alespoň na půl hodiny do vody, kterou pak slijte. Na 1 větší banán dávám 2 hrstky kešu.
  3. Do výkonného robotu nebo smoothie mixéru, který zvládne led, nasypte banán, kešu, přidejte javorový sirup a rozmixujte do hladké hmoty.
  4. Tu přendejte do menší nádobky a dejte ještě na půl hodiny zamrazit.

Jako sladidlo jsem zvolila javorový sirup z toho důvodu, že má výjimečnou chuť, která perfektně sedí k banánu. Abyste ale nevyhazovali peníze z okna za nekvalitu, dbejte na výběr. Já používám konkrétně tento javorový sirup, který je navíc v biokvalitě.

Pokud javorový sirup nemáte, můžete použít i jiné sladidlo, třeba med nebo špaldový sirup. Nebo zmrzlinu vůbec neslaďte a konzistenci dolaďte citronovou šťávou, bude to zas něco jiného :)