Cuketové hranolky z trouby

26.09.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Úžasná cuketa je mojí oblíbenou zeleninou v mnoha variantách. Skvělá je restovaná cuketa na pánvi nebo výborná cuketová polévka s červenou čočkou, nezklame ani jako cuketový salát s domácím dresingem.

Tak proč z ní neudělat třeba i hranolky ;)

Budete potřebovat

Postup

  1. Menší cuketu omyjte a nakrájejte na špalíčky. Je možné je mít tenké nebo tlustší. Já jsem z časových důvodů zvolila větší hranolky - hranoly ;)
  2. Připravte si polořídké těstíčko rozmícháním vejce, mouky a špetky soli. Těstíčko lze připravit i jiným způsobem. Bez vejce i bez mouky třeba jen smícháním hrašky s vodou ...
  3. Sýr, nejlépe typu parmazán, grana padano, gran moravia nastrouhejte a v míse promíchejte se strouhankou.
  4. Cuketový hranolek pomocí vidliček obalte v těstíčku a pak v připravené sýrové storuhance.
  5. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 220 stupňů dozlatova.

Výborné jsou s domácím dresingem. Třeba koprovým nebo česnekovým.

TIPY