Cuketová pizza bez mouky

06.04.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pizza je pro mnoho lidí lákavá záležitost. Mnohdy je ale více zajímají lahodné ingredience na ní, než ten korpus z bílé mouky, který mnohdy zaplní žaludek více, než je zdrávo.

Použít místo mouky cuketu je úžasný nápad. Cuketa má totiž neutrální chuť, výborně se tak sladí s jakýmikoliv dalšími ingrediencemi.

Na 1 pizzu budete potřebovat

Postup

  1. Cukety omyjte a nastrouhejte je i se slupkou na jemném struhadle. Přidejte cca 1 lžičku soli, promíchejte a nechte cuketu odkapat pár minut přes sítko. Pak ji vymačkejte rukama, nebo si pomožte utěrkou.
  2. Cuketu zbavenou tekutiny promíchejte s vejci, sýrem, pepřem, dle uvážení můžete přidat sušené bylinky i koření na zeleninu.
  3. Vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřete do formy na pizzu nebo na plech, který je vhodné vyložit pečícím papírem a decentně potřít olejem. Předpečte v troubě na 200 stupňů asi 10 minut.
  4. S korpusem nyní pracujte stejně jako s klasickou pizzou. Potřete tenkou vrstvou omáčky, obložte oblíbenými ingrediencemi, povrch zakápněte olivovým olejem a pečte dalších 15 minut.

Jednoduché, zdravé, výživné a vděčné jídlo, které navíc ještě tak skvěle vypadá!