Cizrnové kuličky jako zdravá sladkost

10.11.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Cizrna je moje oblíbená luštěnina. Má příjemnou chuť a vyhovuje i malým dětem. Ráda ji přidávám do těstovinových salátů, polévek, poslouží i jako super základ pro jakýkoliv "eintopf". Její využití ale stále posouvám dál a dál. Zvykla jsem si kupovat cizrnovou mouku, ze které peču sušenky a jednou mě napadlo udělat z vařené cizrny kuličky a nazdobit je jako bonbóny. Zdravé nebo dobré? Žádné nebo...obojí!

Budete potřebovat

Množství – 12 kuliček

Postup

  1. Cizrnu uvařte dle návodu do měkka, případně použijte sterilovanou.

  2. Rozmixujte ji do hladka spolu s medem, máslem, ovesnými vločkami a datlemi. Dle chuti přidejte skořici.

  3. Směs nechte odležet a ztuhnout v lednici. Lžičkou pak naberte hmotu a pomocí dlaní tvarujte kuličky.

  4. Můžete je poté vyválet v kakau, kokosu, opražených sezamových semínkách či nazdobit různými čokoládovými posypkami.

  5. Pokud je náhodou hned nesníte, uchovávejte v lednici

Super způsob, jak si dopřát luštěninu a něco sladkého zároveň :)