Cizrnová pomazánka se sušenými nakládanými rajčaty

17.01.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ve svých zásobách mám doma vždy 1 hotovou nakládanou cizrnu. Ta se dá koupit buď v konzervě nebo ve sklenici. Hodí se, když potřebuji mít uvařeno do 15 minut.🙂

Mnohem častěji si ale cizrnu sama vařím ze základní suroviny. Cizrnu stačí přes noc nebo na několik hodin namočit a jen uvařit do měkka. Vařím většinou rovnou celý balíček (500g) a pak tvořím různé recepty.

Naposledy jsem dělala třeba krémovou cizrnovou polévku s pečeným celerem,, hummus a cizrnu na paprice.

Loupané drcené konopné semínko patří také mezi mé stálice. Používám ho do pomazánek, smoothie, snídaňových kaší a salátů.🙂

Ingredience

 Postup

  1. Cizrnu dám do užší vyšší nádoby, přidám k ní olivový olej a tyčovým mixérem rozmixuji.
  2. Sušená nakládaná rajčata osuším papírovou utěrkou a nakrájím. Přidám je spolu se žervé k cizrně. Zase mixuji. Pomazánka získá oranžovo-červenou barvu díky rajčatům 🙂
  3. Teď už jen vsypu konopná semínka a chuť doladím solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotovo!

Tato pomazánka je skvělá na celozrnné křupavé chlebíky, ale také na opečené tousty nebo jako "mazadlo" do tortilly.

> ☝️Když máte po ruce uvařenou cizrnu navíc, doporučuji vyzkoušet toto perfektní slané zobání ve formě pražené cizrny.🙂

Ať se vám cizrnové recepty povedou.🙂