Červená řepa pečená v alobalu - extra jednoduchý postup, koncentrovaná chuť

03.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zahrávat si se syrovou červenou řepou se pokaždé nevyplatí. Rudo, kam se podíváš. Na rukách, na prkýnku, na pracovní desce a nejde to "dolů" zrovna snadno. Přitom to lze vyřešit úplně bez práce a velmi elegantně.

Potřebujete

Postup

  1. Červenou řepu omyji tak, aby slupka řepy zůstala neporušená.
  2. Řepu osuším, důkladně zabalím do alobalu a dám péct na plechu nebo v zapékací míse do trouby na 200 stupňů na hodinu a třičtvrtě.
  3. Pak už jen stačí řepu zbavit svraštělé slupky a vychutnat si vnitřek.

Takto upečená řepa je výborná klidně i samotná nebo jen opepřená a pokapaná olivovým olejem.

> Z pečené červené řepy můžete také velmi snadno vyrobit tuto pomazánku z červené řepy. Místo vařené červené řepy jen použijete pečenou, která má více koncentrovanou chuť.

Dalších možností je mnoho. Řepa se hodí jako příloha nebo do různých zeleninových salátů v kombinaci s výrazným sýrem.