Chleba ve vajíčku zdravěji

03.07.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Většinou peču domácí chleba – špaldový, žitný, vícezrnný, v podstatě už od oka podle toho, jakou mám zrovna mouku. Třeba teď ho nepeču, protože jsem si po letech inteligentně vyhodila míchací vrtulku z domácí pekárny a vyřešit tento problém se zatím nedostalo na seznam úkolů ;) Někdy se mi povede opravdu poctivý hutný celozrnný chleba, který dokáže být už druhý den tužší více, než bych si přála, přichází pak tedy na řadu chleba ve vajíčku. Může to být mastná strašně nezdravá večeře, nebo ho můžete udělat o něco zdravěji.

Budete potřebovat

Postup

  1. Ušlehejte vejce s trochou soli, množství dle počtu porcí a namáčejte v něm plátky chleba.
  2. Ty pak opékejte z obou stran na nepřilnavé pánvi, kterou jste potřeli olejem.
  3. Chleba pak potřete hořčicí a obložte slabými kolečky čerstvé cibule.
  4. Ke každé porci nabídněte ideálně kvašenou zeleninu pickles nebo jinou čerstvou zeleninu.

TIPY, jak udělat chleba ve vajíčku zdravěji

Když se doma nakupí chleba, který už volá po zpracování, nemusíte ho nechávat koňovi :)