Celozrnné tousty s tvarůžky a restovanou cibulkou

03.04.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tvarůžky jsou zrajícím sýrem, který se vyrábí z odtučněného mléka. Z nutričního pohledu je lze považovat ze vemi zajímavou potravinu. Jsou bohaté na bílkoviny, obsahují však minimum tuku. Koupit je můžete v tradiční olomoucké variantě, běžně je ale seženete i od německých výrobců. Chuť a konzistence sýra se odvíjí od fáze jeho zralosti.

Pro představu, jak na tom tvarůžky, chcete-li syrečky, jsou, porovnám je s nejběžněji používaným 30% sýrem Eidamem.

Všechny hodnoty na 100 g

Pokud si tedy tousty chcete dát k večeři a nechcete svůj kalorický příjem už zbytečně navyšovat, rozhodně se vyplatí zapéct do toustu tvarůžky místo goudy a cibuli nekoupat v oleji :)

Budete potřebovat

Postup

Celozrnné tousty jemně pokapejte olivovým olejem. Položte na ně podélně překrojený tvarůžek. Opepřete a poklaďte orestovanou cibulkou. Zapečte v toustovači nebo panini grilu.

Pivo povoleno :)