Celozrnná rýžová kaše z kulatozrnné rýže natural

23.06.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Poslední dobou jsem si oblíbila kulatozrnnou rýži natural, která se dobře vaří a má i přes svou celozrnnou podobu jemnou a příjemnou chuť. Hodí se skvěle na krémová rizota, různé opečené placičky, ale především na domácí kaše.🙂

Ingredience na 4 porce

 Postup

  1. Rýži nejdříve uvařím ve vodě úplně do měkka podle návodu. Jakmile je rýže uvařená a voda vypařená, zaliju rýži mlékem a společně 5 minut povařím. Rozmixuji tyčovým mixérem do hladka a na mírném stupni ještě promíchávám, dle potřeby dolévám mléko... Kaše by něměla být ani řídká, ale ani by v ní neměla stát lžíce. 🙂
  2. Teď základ kaše doladím tak, aby byla chuť lahodná. Někdy přidám bio vanilkový cukr, jindy med či javorový sirup, případně kousek másla.
  3. Kaši rozdělím do misek a nechám na každém, aby si ji doplnil o to, co mu chutná a co od kaše očekává... Jak vidíte na fotce, já jsem měla chuť na čokoládu 🙈

> ☝️Pokud jste rýže uvařili více, než je jí třeba na kaši, jednoduše ji použijte do těchto rýžovo - zeleninových placiček. S domácím petrželovým dipem jsou vynikající! 🐭

I když se rýžová kaše připraví z celozrnné rýže, její chuť je stále velmi jemná a neutrální. To je její výhoda. 👍