Šťavnatý bulgur s bio mletým hovězím masem, rajčaty a paprikou

14.07.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience ( cca 4 porce)

 Postup

  1. Nejdříve si připravím bulgur podle návodu. Já ho odměřím hrnkem a jednoduše ho vařím v dvounásobném množství vody asi 10 minut a pak nechám dojít. "Větší bulgurová" zrna potřebují delší dobu varu než bulgur drobný.
  2. Teď příprava směsi. Na oleji orestuji na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidám mleté hovězí bio maso a také pár minut orestuji. Ochutím.
  3. Přidám na drobné kousky pokrájená rajčata a pár minut dusím. Papriku na kostičky přidám až o něco později, aby zůstala trochu křupavá. Společně pod pokličkou dusím na mírném stupni asi 10 minut nebo "dle situace".
  4. Ke konci do pánve přidám uvařený bulgur a nechám chvíli odležet, aby bulgur nasákl chutě.
  5. Na talíři doplním o zelené bylinky. Hotovo! 👍

> ☝️Další nápad na využití bulguru je v tomto jednoduchém receptu na zapečené brambory s bulgurem a vejci.🐭

Do tohoto šťavnatého bulguru můžete zapojit i jiné druhy zeleniny. Výsledek bude výborný! 🙂