Bryndzová pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

14.06.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience - malá miska pomazánky

 Postup

  1. Bryndzu v misce rozmíchám s jogurtem do požadované konzistence. Nesolím, bryndza je slaná dost.
  2. Jarní cibulku nakrájím na drobno a vmíchám ji k bryndze. Někdy dávám pažitku.
  3. Vyladím kořením a bylinkami, aby měla pomazánka barvu. Klasikou je mletá červená paprika. Teď jsem to pojala moderněji a zakomponovala Davídkovu směs se sušenou rajčatovou šťávou a bylinkami.
  4. Podávám na čerstvém kváskovém chlebu nebo na různých "křupavých" chlebech. Hotovo!

TIP č. 1

Bryndzovou pomazánku někdy doma nemažeme na pečivo, ale podáváme ji jako doplněk k bramborám na loupačku. Skvěle se to k sobě hodí.👍

 TIP č. 2

Tradičně se na Slovensku bryndzová pomazánka dělá tak, že se bryndza vyšlehá se smetanou a ochutí paprikou a na jemno nakrájenou cibulí. Mě napadlo vyladit pomazánku do červené barvy sušenou rajčatovou šťávou, která tvoří základ kořenící směsi vege-rajčátka. Vege-rajčátka jsou vynikající také v těchto krémových vrtulkách nebo jimi ochucuji okurkovo-rajčatový zeleninový salát s olivovým olejem.🙂

> ☝️Máte rádi bryndzu? Doporučuji vyzkoušet tyto tradiční halušky s bryndzou.