Bramborové pusinky

19.11.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Slavnostnější a chuťově velice zajímavá varianta bramborové kaše. Bramborovými pusinkami esteticky pozvednete jakékoliv jídlo a určitě uděláte radost dětem.

Budete potřebovat

Postup

  1. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě vařte cca 20 minut doměkka.
  2. Vodu slijte a brambory rozšťouchejte. Přidejte lžíci másla a rozšlehejte ručním elektrickým šlehačem do hladké konzistence.
  3. Kaši nechte trochu zchladnout. Pak přidejte celé vejce a smetanu, popř. mléko. Kaše nemá být ani příliš tuhá, ani ne moc řídká - vím,to je rada nad zlato ;)
  4. Hmotu dejte do cukrářského zdobícího zařízení (tuba, pytlík) a na plech vyložený pečicím papírem vymáčkněte pusinky a lehce potřete rozpuštěným máslem.
  5. Pečte 12–15 minut dozlatova.

TIP

Bramborové pusinky jsou moc dobré a na talíři se krásně vyjímají. Měla jsem ale problém dostat kaši do cukrářského pytlíku a bylo s tím docela patlání. To pro mě bylo minus. V polovině várky jsem proto odložila pytlík a na plech lžící rovnala bramborové hrudky, které po upečení vypadaly také zajímavě. To je tip pro ty, kteří by měli na pusinky chuť, ale neměli náladu na zdobení :)

Dobrou chuť!

Kamila