Bramboráky s hlívou ústřičnou

30.12.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Hlívu nakrájím na drobné kousky včetně noh, odkrojím jen ty tuhé spojené konce. Cibuli oloupu a nakrájím na malé kostičky. V pánvi rozpustím lžičku přepuštěného másla a pár minut restuji cibuli, až zesklovatí. Přidám hlívu a míchám a restuji, až změkne a trochu se opeče. V průběhu opékání ochutím solí, pepřem a drceným kmínem. Někdy dám ke konci i trošku mleté papriky.
  2. Brambory oškrábu. Polovinu nastrouhám na hrubo a polovinu na jemno. Z brambor vymačkám přebytečnou vodu.
  3. Teď už jen v míse vše promíchám dohromady a ochutím. Nastrouhané brambory spojím s houbovou směsí, přidám 2 vejce, ochutím solí, pepřem, dostatečným množstvím majoránky a prolisovaným česnekem.
  4. Podle situace a konzistence hmoty ještě lehce dohustím cca 2 lžícemi jemných ovesných vloček a 1 lžící mouky. Já jsem dala bezlepkovou čirokovou. Směs je třeba nechat pár minut odležet, aby vločky nasákly tekutinu.
  5. Lžící nabírám směs a tvořím malé bramboráčky. Ty opékám z obou stran na dostatečném množství tuku. Menší bramboráky se mi lépe obrací. Odkládám je na papírovou utěrku, aby nebyly mastné. Hotovo!

K těmto bramboráčkům je skvělý domácí dip z jogurtu. Jogurt jsem rozmíchala s čerstvým smetanovým sýrem a ochutila kořením.🙂

> ☝️Co se dá ještě přidat do bramboráků? Třeba zelí. Vyzkoušejte tyto zelné bramboráky.🙂

Ať se vám bramboráky povedou.🙂