Bramboračka s houbami zahuštěná bezlepkovou čirokovou moukou

17.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

V tomto receptu se zaměřím na 2 ingredience, a to čirokovou mouku a sušené houby.

Sušené houby je třeba před použitím vždy propláchnout a pak alespoň na 20 minut namočit. Já jsem měla ručně nasbírané a usušené hříbky. Ta vůně sušených hříbků je úžasná!

Čiroková mouka se vyrábí z obilniny s názvem Čirok. Jedná se o jednu z nejstarších obilnin s výbornými nutričními vlastnostmi. Mouka z čiroku je přirozeně bezlepková a má jemnou chuť, proto se hodí do mnoha běžných jídel. Já ji ráda využívám třeba na zahušťování... 🙂

 Ingredience

Postup

  1. Sušené houby propláchnu na sítku vodou a pak je nechám namočit alespoň na 20 minut. Zatímco se máčí, nakrájím si cibuli, brambory a celer na kostičky a mrkev na kolečka.
  2. Ve větším hrnci orestuji cibuli na přepuštěném másle. Když zesklovatí, zasypu ji čirokovou moukou a nechám trochu opražit. Zaliju vývarem a přidám zeleninu a namočené houby.
  3. Do hrnce dám koření a česnek. 2 stroužky česneku je dobré dát až na konci varu, zachovají si tak více prospěšných látek.
  4. Vařím do změknutí zeleniny. Ke konci doladím hustotu a chuť.

> ☝️Pro fanoušky hustých polévek tu mám ještě jeden tip. Vynikající je také tato cizrnová polévka s mrkví.🐭

Hrnec poctivé polévky se doma hodí ať je léto nebo zima! 👍