Boloňské špagety pro děti

14.03.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Atraktivní jídlo, které se dá jednoduše přizpůsobit věku dítěte. Platí pravidlo, že čím menší dítě, tím menší kousky těstovin, méně masa, méně mastnoty a více omáčky. Na fotce vidíte verzi pro děti, co už zvládají žvýkat větší kousky.

Boloňské špagety jsem nikdy nechystala v malém množství. Rovnou jsem je uvařila jako jídlo pro celou rodinu s tím, že naší nejmenší jsem před jejich dochucením odebrala stranou. Základ tvoří kvalitní hovězí mleté maso a sekaná rajčata. My máme rádi omáčku více zeleninovou než masovou, proto ještě přidávám nastrouhanou mrkev, která chuť navíc celkově zjemní. Na asi 400g masa jsem dala dvě plechovky rajčat a velkou nastrouhanou mrkev.

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibulku krátce orestujte na oleji a přidejte mleté maso.
  2. Pár minut restujte, přidejte nastrouhanou mrkev a opět chvíli restujte.
  3. Přidejte krájená rajčata v plechovce, případně pasírovaná rajčata ve skle.
  4. Povařte do změknutí masa a přirozeného zhoustnutí omáčky (cca 30 min, i více)
  5. Odeberte potřebnou část malým dětem stranou a pro ostatní pak dosolte, dochuťte česnekem a bylinkami dle chuti.

TIPY