Bezpracné rizoto z trouby

02.04.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Přípravu rýže v troubě považuji za super objev. Během minuty máte ingredience v pekáčku a za 35 minut máte hotovou tuto [VÝBORNOU RÝŽI. ](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryze-pecena-v-troube-jako%20priloha "VÝBORNOU RÝŽI. "). O level výš ji pak chuťově posunete, když ji připravíte takto [PO MEXICKU](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/pecena-mexicka-ryze-jako-priloha "PO MEXICKU"). Tím to ale nekončí. Postupně jsem si přišla na to, že lze k rýži do pekáčku přidávat na jemno nasekanou zeleninu a vytvořit si tak základ různých rizot. Posledním pokusem je pak toto extra rychlé rizoto s rajčaty a balkánským sýrem. Vše dohromady vytvoří báječnou chuť :-)

Budete potřebovat

4 porce

Postup

  1. Hrnek vybrané rýže pořádně propláchněte a vsypte do pekáčku.
  2. Přilijte 2 hrnky horké vody.
  3. Přidejte na jemno nasekaná rajčata. Pokud nestojíte o slupku, tak rajčata nejdříve spařte a oloupejte. Nám slupka nevadila ;)
  4. Zakápněte trochou olivového oleje a přidejte bylinky, trochu soli a koření. K rajčatům se výborně hodí bazalka, rýži zas skvěle ochutí bobkový list a nové koření.
  5. Pečte přikryté v troubě asi na 200 stupňů po dobu 30 - 35 minut. Vše se odvíjí od typu rýže. 1. Jakmile je tekutina pryč a rýže měkká, máte hotovo :)
  6. Na závěr už jen vmíchejte nastrouhaný balkánský sýr. Můžete místo něj dát i sýr Grana padano.
  7. Pokud bystě chtěli rizoto vláčnější, zřeďte ho ještě trochou tekutiny.

Když nemáte čas stát u plotny a hlídat, co se děje, tak jsou podobné recepty ideální. Pár minut příprav a pak už se to všechno samo ... :)