27.02.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Batáty "jako přílohu" známe nejčastěji v podobě batátové kaše, šťouchaných batátů nebo batátů pečených v troubě. Při jejich krájení se může zdát, že jsou příliš tvrdé a jejich úprava bude trvat déle než u brambor. Opak je pravdou. Batáty jsou většinou rychleji hotové a není dobré je přepéct, protože pak až zbytečně změknou.
Když potřebuji expres přílohu, zvykla jsem si připravit batáty jednoduše na pánvi. Takto upravené mají úplně jinou konzistenci i chuť. Skvělá a rychlá příloha plná vlákniny.🙂
Při této úpravě batátů je kvalitní nepřilnavá pánev nezbytností.
☝️Máte větší zásobu batátů? Zkuste tyto šťouchané batáty s pečenými kapustičkami. Dohromady výborné! 🙂