Barevné těstoviny s restovanými rajčaty a ovčím sýrem Pecorino

31.07.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Chuť čerstvých rajčat je i po tepelné úpravě samozřejmě úplně jiná, než chuť rajčat konzervovaných.

Narozdíl od receptů typu "těstoviny s rajčatovou omáčkou" není cílem, aby byly těstoviny zavalené 2 naběračkami omáčky. Naopak jsou jen jednoduše promíchané s tepelně upravenými čerstvými rajčaty. Skvělá fresh chuť, kterou perfektně doladí výrazný sýr a bylinky.

Množství rajčat vždy uzpůsobím množství těstovin. Na 1 porci většinou počítám 1 velké masité rajče a třeba 4 střední keříková rajčátka.

 Ingredience

 Postup

  1. Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pokud zkouším nový druh alternativních těstovin, vařím je na mírném plameni a nechám spíše "dojít", aby se zbytečně nerozpadly.
  2. Na olivovém oleji nechám rozvonět kousky nebo plátky česneku. Přidám nakrájená rajčata. Pokud mám čas na extra postup, nechám velká rajčata spařit ve vroucí vodě a zbavím je slupky. Menší rajčátka či keříková rajčata nakrájím na půlky nebo malé měsíčky. Rajčata osolím, ochutím pepřem a několik minut restuji. Cílem není mít omáčku, ale jen rajčatovou směs, se kterou promíchám těstoviny.
  3. Po několika minutách restování přidám k rajčatům zelené bylinky a v pánvi je "mimo plotnu" důkladně promíchám s těstovinami a na jemno nastrouhaným sýrem Pecorino.
  4. Každou porci pak ještě ozdobím pár plátky sýra. Plátky dělám škrabkou. A zakápnu panenským olivovým olejem. Hotovo!

> ☝️Sýr Pecorino můžete využít také na tyto těstoviny s cuketovou omáčkou a schwarzwaldskou šunkou.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂