Rychle / jednoduše / zdravě

Krabičkuju! - sendvič s fazolovou pastou a vaječnou omeletou + miniokurky

Sendvič jakožto snídaně či jídlo na cestu je taková klasika. Musíte ho ale správně naplnit, aby z něj nic nepadalo, dal se jíst inteligentně a vy jste z toho vyšli s čistým trikem :)
Sendvič recept

Fazole a vejce, to je prověřená chutná kombinace, kterou si někteří rádi dopřávají i při snídaních. Samozřejmě snídaních někde u stolu. Tahat s sebou kamkoliv fazole se sósem a polotekutým volským okem není zrovna praktické.

Stačí ovšem zvolit správnou formu a jde to. Z fazolí jednoduše vyrobte pastu, tuhou pomazánku, která je v sendvičích skvělým pojidlem a zároveň výživnou složkou.

Uvařené vejce na tvrdo je sice o něco"zdravější" než opečená omeleta, má ale tendence ze sendviče vypadávat. Jistotou je tedy omeleta. Placka, kterou plácnete doprostřed sendviče, drží na místě, nevypadne, nekape ...

Budete potřebovat

  • celozrnný nebo vícezrnný chléb na sendvič (je větší než toustový)
  • domácí pastu z červených fazolí (rozmixované uvařené nebo konzervované červené fazole s olivovým olejem)
  • omeletu z vajec
  • miniokurky (české, odrůda quarto)

Postup

  1. Připravte si fazolovou pastu tak, že do hladka rozmixujete buď konzervované nebo do měkka uvařené červené fazole. Rozmixovat je třeba jen fazole bez tekutiny s trochou olivového oleje. Dochuťte podle sebe. Sůl, pepř, může být půl lžičky horčice.
  2. Na pánvi si udělejte klasickou omeletu ze 2 vajec, jakou máte rádi. Nechte ji zchladnout.
  3. Pak už jen vemte 2 plátky chleba, každý bohatě namažte fazolovou pastou a doprostřed naskládejte omeletu. Překrojte na půl a dejte do krabičky.

Takto připravený sendvič je zdrojem kvalitních sacharidů, bílkovin i tuků. A když ho v krabičce doplníte o porci miniokurek, zajistíte si další přísun vlákniny a enzymů.

Je to praktické, vláčné, chutné :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Co s sebou na snídani

Jak vidíte, překrojený sendvič se krásně vejde do krabičky a nic z něj nevytéká. Z okurek také ne :))

 
Fazolová pomazánka do sendviče

Tuhá fazolová pasta je vděčným mazadlem do tortil a sendvičů. Má totiž stále stejnou konzistenci a jen tak se nezkazí. Co může být lepšího, než se ve chvíli hladu zakousnout do čerstvého sendviče, který jste si připravili podle svých představ :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Edit
Vyzkoušela a je to moc dobrý! Předpokládám, že mě to i výborně zasytí. Děkuji za tyto jednoduché vychytávky!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?