Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé recepty

Placičky ze zeleniny a tofu pečené v troubě, které si můžete vychutnat s pořádnou porcí výrazné rajčatové omáčky, nebo je sníst jen tak.
K upečení zdravých celozrnných domácích sušenek vám mohou stačit pouze 3 ingredience. Obejdete se bez cukru, bez másla, bez bílé mouky a přesto se dočkáte voňavých sladkých sušenek.
Domácí hustá smetanová polévka sladkokyselé chuti voňavá po kopru a houbách.
Tuto domácí ciabattu s olivami zvládnou všichni díky snadnému postupu. Můžete ji zakousnout jako přílohu k zeleninovým salátům nebo ji naservírovat s pomazánkami pro návštěvu.
Lasagně jsou velmi vděčné a jednoduché jídlo. Můžete zvolit boloňskou klasiku nebo také vegetariánskou či veganskou variantu. Snesou totiž nepřeberné množství variací.
Kdo opravdu miluje mák, tak se nespokojí s makovou bábovkou či nějakým suchým "makovým" šátečkem. Když mák, tak poctivou šťavnatou porci. A kde jinde, než v závinu :)
Červené masité papriky se dají naplnit a zapéct na tisíc způsobů. Já dávám přednost vegetariánským variantám s různými druhy sýrů a příloh. V této verzi papriky voní po česneku a jsou pečené společně s bramborami.
Výborná chuť této polévky je dána hlavní ingrediencí, a to pečeným česnekem. Chuť česneku je díky upečení jiná, jemnější. Určitě ji zkuste :)
Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.