K upečení zdravých celozrnných domácích sušenek vám mohou stačit pouze 3 ingredience. Obejdete se bez cukru, bez másla, bez bílé mouky a přesto se dočkáte voňavých sladkých sušenek.
Tuto domácí ciabattu s olivami zvládnou všichni díky snadnému postupu. Můžete ji zakousnout jako přílohu k zeleninovým salátům nebo ji naservírovat s pomazánkami pro návštěvu.
Lasagně jsou velmi vděčné a jednoduché jídlo. Můžete zvolit boloňskou klasiku nebo také vegetariánskou či veganskou variantu. Snesou totiž nepřeberné množství variací.
Kdo opravdu miluje mák, tak se nespokojí s makovou bábovkou či nějakým suchým "makovým" šátečkem. Když mák, tak poctivou šťavnatou porci. A kde jinde, než v závinu :)
Červené masité papriky se dají naplnit a zapéct na tisíc způsobů. Já dávám přednost vegetariánským variantám s různými druhy sýrů a příloh. V této verzi papriky voní po česneku a jsou pečené společně s bramborami.
Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.