Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé recepty

To je tak, když dáte jahodám a myssli nový rozměr. Vynikající dezert, který chutí nemůže zklamat.
Moučníky z mrkvového těsta mají tu výhodu, že do nich není třeba díky přirozené sladké chuti mrkve přidávat žádný cukr. Pak už je jen na vás, kolik ho dáte do náplně...
Nápad, jak si vzít kaši s sebou :-)
Křupavý toust a uvnitř lehce rozteklé tvarůžky okořeněné pepřem spolu s voňavou orestovanou cibulí. Ještě nějaký menší čerstvý salátek k tomu a nemá to chybu.
Jemná chuť mozzarelly nemusí každému přijít zajímavá. Zkuste ji podtrhnout výrazným pestem, k tomu ji dát na talíř spolu s křupavými opečenými bramborami a o nedostatku chutí nemůže být ani řeč.
Takto vypadá snídaně plná živin a vlákniny, která hned po ránu nerozkolísá hladinu krevního cukru. Zvládnou ji navíc udělat i jasní nestíhači, protože je její příprava opravdu expresní.
Polníček se používá stejně jako hlávkový salát, je ale bohatší na živiny. Vyniká množstvím vitaminů C a kyseliny listové. V kombinaci s výbornou zálivkou a opečeným tempehem rozhodně nadchne. Navíc vše za 5 minut hotovo...
Kdybych měla vybrat 5 TOP surovin, bez kterých bych se v rámci zdravého stravování opravdu nechtěla obejít, patřily by mezi ně rozhodně jemné ovesné vločky. Ke snídani si je navíc mohou dopřát i ti, kteří preferují slané snídaně. Vyrobíte z nich během chvíle nutričně bohatou snídani, která může mít formu kaše nebo třeba palačinek.
Cuketu nejčastěji pečeme, grilujeme, vaříme, smažíme....Ona se dá ale jíst i syrová. Můžeme ji nastrouhat do zeleninového salátu, nebo z ní během pár minut vyrobit skvělé pesto na těstoviny.