Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé recepty

Tradiční polévka, kterou známe odmalička. Verze z kvalitního rajčatového protlaku, který máme často v zásobách. Chuťově výrazná polévka, která je doplněná o rychle hotové rýžové nudličky.
Vajíčková pomazánka je výborná i ve své základní verzi. Občas je však chuť dát jí šmrnc další zajímavou ingrediencí. Třeba výraznou Nivou, která navíc pomazánce dodá hezky mazlavou konzistenci.
Stačí mít uvařenou rýži a připravené jsou raz dva. Mrkev a kurkuma jim dodá zářivou barvu. S domácím tvarohovo jogurtovým dipem chutnají skvěle!
Pořádný šťavnatý burger můžete mít i bez masa! Navíc si dopřejete extra porci vlákniny. Burgery jsou prakticky pečené v troubě. S křupavou bulkou, čerstvou zeleninou a česnekovou majonézou aioli jsou k nakousnutí.🙂
Nechat vykynout těsto na lívance je snadné a stojí to za to. Povede se to i v bezlepkové verzi. Lívance jsou nadýchané, vláčné. S domácím tvarohovo-smetanovým krémem jsou k sežrání.🙂
Špízy, které jsou zajímavé na pohled a obsahují krásně barevné ingredience. Šťavnaté kousky masa se střídají s křupavou zeleninou a chuťově atraktivním kukuřičným klasem. Namočte špíz do česnekového dipu, nebo si k němu dejte opečené brambory.
Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.
Skvělý dezert ze 2 tvarohů. Snadný na přípravu, vláčný. Použít můžete různé druhy ovoce. Osvědčená receptura.
Palačinky z ovesných vloček vynikají svojí vláčností. Narozdíl od tradičních palačinek z bílé mouky obsahují více živin a vlákniny. V kombinaci se zakysanou smetanou, kakaovou omáčkou a ovocem chutnají božsky.