Výrazná brokolicovo-sýrová pasta, která obalí každou těstovinu je jednoduchým fíglem tohoto receptu. V tom malé křupavé kousky brokolice, voňavý česnek a hoblinky Pecorina! 👍
Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.
Rukola nepatří jen do salátu. Když se na jemno naseká a krátce prohřeje na pánvi spolu s plátky do zlatova opečeného česneku, výborně se hodí do těstovin.
Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)
Když se kořenová zelenina upeče společně s masem, získá atraktivní chuť. Pak už jen stačí obsah pekáčku smíchat s těstovinami a rozhodně se nemusíte bát jalové chuti :)
Cuketu nejčastěji pečeme, grilujeme, vaříme, smažíme....Ona se dá ale jíst i syrová. Můžeme ji nastrouhat do zeleninového salátu, nebo z ní během pár minut vyrobit skvělé pesto na těstoviny.
Těstoviny Alfredo patří mezi základní jídla italské kuchyně. Inspirujte se. Můžete si připravit tradiční kalorickou variantu, nebo omáčce značně odlehčit.
Čím méně komplikovaný recept, tím lepší. Tyto skvělé špagety jsou rychlé, chutné a když budete mít po ruce zralá čerstvá rajčata, výsledek vás nemůže zklamat.
Špecle nemusíte vyrábět, dají se dobře sehnat už hotové chlazené. Pak už je stačí smíchat či zapéct právě třeba se šunkou a sýrem a bleskový oběd je na stole.