Rychle / jednoduše / zdravě
Vděčné tvarohové těsto umíchané raz dva. Rychlý a praktický způsob, jak si dopřát chuť ovocných tvarohových knedlíků. Do 15 minut na stole. S jahodami a smetanou vynikající!
Krémové a syté těstoviny, které máte se vším všudy do 15 minut na talíři. Omáčka se rychle a pohodlně připraví pomocí tyčáku a dochutí podle situace. Jednoduché jídlo, které funguje jako rychlooběd i jako luxusní večeře.
Praktický článek, díky kterému budete hned vědět, co v kuchyni s pohankovou moukou. Narozdíl od celého uvařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití. To má ovšem svá pravidla. Do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy.
Raz dva připravené kuličky bez masa v jednoduché lahodné smetanové omáčce. Rychlé a snadné "vege" jídlo, ke kterému se dokonale hodí brambory pečené v troubě.
Vynikající, syté a na přípravu snadné lasagně s alternativou mletého masa na bázi rostlinných bílkovin. Bílá bešamelová omáčka z rostlinné smetany a rýžové mouky dodá jídlu typickou krémovost. Žádná nudná "zdravá" alternativa, ale skvělé jídlo. Obrázek je více než tisíc slov.🙂
Plný hrnec syté a voňavé polévky, která je přirozeně hustá díky červené čočce. Čočka se v polévce elegantně "ztratí", přitom každou porci doplní o živiny a vlákninu. Snadný recept, na kterém není co zkazit.
Tradiční vložka do čirých polévek a vývarů, kterou raz dva připravíte na pánvi. Obrovskou výhodou domácí přípravy je možnost zvolit pokaždé jiný druh mouky či jejich kombinace. Celestýnské nudle lze pohodlně připravit také v bezlepkové verzi.
Výrazná bryndza se perfektně hodí jako základ rychlé pomazánky. Jogurt zjemní její chuť a vyladí konzistenci. Jarní cibulka dodá strukturu, koření šmrnc a barvu. Vynikající na čerstvém chlebu či moderních celozrnných knackebrotech.
Vláčný sendvič, ze kterého nic neteče ani nevypadává. Zelenina je zapečená v atraktivní omeletě. Naskládaná omeleta mezi 2 plátky chleba vyřeší rychlý oběd nebo svačinu do krabičky. Geniálně praktické, rychlé a snadné na přípravu.