Rychle / jednoduše / zdravě
Klasika, kterou s oblibou dělaly už naše prababičky. Pro milovníky sladkých jídel vynikající způsob, jak do jídelníčku zapojit mák a tvaroh.
Jak mít lehkou polévku plnou zeleniny do 10 minut na stole? Stačí koupit brokolici, mrkev a všechno ostatní už doma máte :)
Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.
Sendvič jakožto snídaně či jídlo na cestu je taková klasika. Musíte ho ale správně naplnit, aby z něj nic nepadalo, dal se jíst inteligentně a vy jste z toho vyšli s čistým trikem :)
Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.
Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.
Když je chuť na něco sladkého, dopřejte si takovou variantu, která vašemu tělu zároveň dodá zajímavé spektrum živin. Sezamová pasta tahini spolu s medem udělá luxusní dezert jak z obyčejného jogurtu, tak ovoce.
Kdo by neměl rád křupavé topinky. Smažit je ale na sádle nebo mastit máslem nemusí být zrovna to pravé... Potřít je rozmixovanými čerstvými rajčaty je lehčí a osvědčenou záležitostí středomořských snídaní ...
Sezóna cuket se blíží, bude se tedy hodit každý rychlý a osvědčený recept, jak je zužitkovat. V tradičním slaném koláči quiche jsou cukety perfektní.