Rychle / jednoduše / zdravě

Jáhlový krem - zdravá svačinka i skvělý dezert

Jáhly jsou báječnou surovinou. Jsou výživné a hodí se pro malé děti. Můžete z nich vyrobit rychlou polévku, moučník, nákyp, placičky nebo třeba krémový dezert, který je vhodnou svačinkou i pro nejmenší děti.

Budete potřebovat

  • Půl hrnku jahel
  • 2 hrnky vody (může být i rostlinné mléko)
  • Na oslazení - ovoce, případně rýžový sirup
  • Další ovoce dle chuti a věku dítěte
  • Trochu zakysané smetany či bílého jogurtu na zjemnění (lze vynechat)

Postup

  1. Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Zalijte vodou nebo rostlinným mlékem a uvařte do měkka.
  2. Rozmixujte do hladka a přidejte vodu/rostlinné mléko dle potřeby.
  3. Zjemněte trochou zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
  4. Oslaďte rozmixovaným ovocem, případně trochou rýžového sirupu.

Medem se doporučuje dezerty oslazovat až po 1. roce věku dítěte.

TIP

Jáhlovým krémem potěšíte i dospělé. Můžete jej ozdobit oříšky, ovocem, ochutit sezamovou či mandlovou pastou...

Jak to vidíte vy? Chcete k článku něco dodat? Můžete napsat komentář.
 Chcete k článku něco dodat? Chcete se na něco zeptat?