vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zapečená tortilla s mozzarellou, avokádem a vejcem - výživná, šťavnatá

08.03.2022 Kamila Metzová

Hlavní jídla Bez masa Snídaně a svačinky

Atraktivní a šťavnatý wrap s bohatou porcí kvalitních živin. Skvěle ochucené avokádo je perfektním výrazným "mazadlem". Nic neteče ven. Wrap se hodí i do krabičky na cesty.

Po této zapečené tortille rozhodně nebudete mít hlad. Skvělá je sama o sobě. Když potřebujete větší porci jídla, můžete ji doplnit o zeleninový salát nebo opečené brambory.

 Ingredience na 1 wrap

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo, nechám ho vychladnout a pak ho nakrájím na kolečka. Mozzarellu nastrouhám na hrubo, kus papriky nakrájím na drobné proužky.
  2. Avokádo rozříznu podélně, vyndám pecku, lžící vydlabu a v misce rozmačkám vidličkou. Avokádo ochutím solí, pepřem a limetkovou šťávou. To je minimum. Já chuť avokáda a mozzarelly ještě zvýrazňuji francouzským kořením, bylinkami.
  3. A jde se kompletovat. Tortillu pomažu ochuceným avokádem, spíše ve středu, okraje nechám volné. Na střed tortilly dám mozzarellu smíchanou se lžičkou olivového oleje, na ni vejce a proužky papriky. Navrch dám pořádnou vrstvu polníčku. Bude to vypadat, že je ho hodně, on se ale při srolování zmáčkne...
  4. Tortillu zahnu z jedné strany, z druhé strany a oběma rukama sroluji. Prsty si někdy pomůžu ukočírovat náplň. Vzniklou kapsu, wrap, dám krátce zapéct do sendvičovače. Wrap nijak nezmáčknu, víko sendvičovače nechám jen na wrapu ležet...Tortilla se takto zpevní a bude i chutnější. Hotovo!

 TIPY

☝️Vyzkoušejte také jinou šťavnatou variantu, třeba tento wrap s hummusem, avokádem a mozzarellou.

Ať se vám ty tortilly povede pořádně napěchovat a zabalit!🙂

<p>Základní ingredience do náplně tortilly. Avokádo, polníček, vejce, mozzarella, červená špičatá paprika.</p>

<p>Náplň směřuji ve vyšší vrstvě ke středu tortilly. Přehnu z jedné strany, z druhé strany a s trochou tlaku sroluji. Je třeba si udělat vlastní zkušenost, kolik a kam čeho dát.</p>

<p>Wrap krátce zapeču v sendvičovači. Zpevní se a tortilla je chutnější.</p>

<p>Pokud si chci vzít tortillu někam s sebou, nechám ji v celku. Když ji servíruji doma, rozříznu ji na půlky. Nůž musí být velmi ostrý.</p>

<p>Extra šťavnatá tortilla s bohatou výživnou náplní...Mňam!🙂</p>