12.11.2012 Kamila Metzová
Pokud máte rádi tvaroh, tak si na tomto moučníku určitě pochutnáte. Výjimečná a snadná příprava.
Tento koláč dělám už dlouho. Je obecně známý a na internetu ho najdete pod pojmem hrnkový sypaný tvarohový koláč nebo švédský tvarohový koláč. Tento moučník je opravdu něčím výjimečný. Vláčný a nahoře lehce křupavý. Navíc je celkem snadný. Klasicky se připravuje z bílé mouky a rafinovaného cukru. Já jsem si ho vylepšila přidáním celozrnné špaldové mouky a hnědého cukru. K moučníku to sedí a chutná mi takto ještě více.
Moučník je opravdu jednoduchý a prověřený, tvaroh si odspodu natáhne mouky tolik, kolik potřebuje. Jednou jsem špatně odhadla polovinu suché směsi, moučník měl vespod málo mouky a tudíž byl dole moc mokrý. Vespod tedy může být o trošičku více mouky, než nahoře, určitě ne naopak. Nejhorší, co se může stát je to, že vespod na pečicím papíru zůstaně trocha sypké mouky, kterou tvaroh už nepotřeboval ;)
Tento moučník je zas něco jiného, vyzkoušejte :)
Dobrou chuť!
Kamila
<ol> <li>krok- půlka suché směsi se nasype na plech vyložený pečicím papírem.</li> </ol>
<ol> <li>krok - na vrstvu suché směsi se rovnoměrně rozetře tvarohová náplň.</li> </ol>
<ol> <li>krok - Na tvarohou náplň se nasype druhá půlka suché směsi.</li> </ol>
<ol> <li>krok - vrchní suchá vrstva se poklade plátky másla. Množství másla si uzpůsobte dle zkušeností. Máslo se teplem rozpustí a pokryje celý moučník. Když byste to s máslem přehnali, moučník bude příliš mastný.</li> </ol>