22.09.2019 Kamila Metzová
Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat "normálně", přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.
Na tomto receptu vám chci ukázat, jak lze při pečení snadno zakomponovat dvě zajímavé ingredience. Pokud chcete, můžete jeden hrnek špaldové mouky nahradit třeba čirokovou. Čiroková mouka má neutrální chuť, je bezlepková a při pečení "nezlobí".
Druhou ingrediencí jsou sušené pšeničné klíčky, které koupíte "za pár korun" a je možné je přidávat po lžičkách do jogurtu, do palačinkových těst, moučníků, chleba atd. Já je dávám třeba i do drobenky, která získá výbornou oříškovou chuť. A teď už jdeme péct :)
(1 hrnek = 250 ml, množství je na 1 střední plech)
Tento moučník je opravdu vděčný, protože do něj lze bez problémů zakomponovat různé druhy mouk a sladidel. Drží i pěkně pohromadě, takže zvládne i cestu v krabičce :)
<p>Měla jsem zrovna něco švestek, něco jahod, tak jsem to vyřešila takto napůl :)</p>
<p>Ovoce jsem ještě doplnila o drobenku, kterou jsem od oka vyrobila z namletých mandlí, sušených pšeničných klíčků, trošky kokosového oleje a sušené třtinové štávy (sladidlo).</p>
<p>Drobenku je možné také udělat z celozrnné špaldové mouky, namletých ovesných vloček nebo z ořechové mouky.</p>
<p>Po 30 minutách v troubě. Je třeba jej hlídat, aby se nepřepekl a zbytečně nevysušil.</p>
<p>Je jen na vás a vašem tajemství, jakou mouku použijete a čím ho osladíte. Stejně se vždycky povede :-)</p>