16.06.2021 Kamila Metzová
Nemáte nudle do polévky? Není čas vyrábět knedlíčky? Bude vám stačit vejce, pohanková mouka a struhadlo. Během chvíle máte v polévce skvělou domácí zavářku.
Tuto jednoduchou zavářku jsem začala dělat, když jsem potřebovala vyrobit něco domácího bezlepkového do vývaru či jakékoliv zeleninové polévky.
Stálo mě to několik pokusů, než jsem dostala "do ruky" ten správný postup. Ze své zkušenosti mohu říct, že nezáleží na přesných gramech použité mouky, ale na konzistenci té "homole", kterou budete strouhat.🙂
☝️Příště zase pro změnu můžete vyzkoušet krůtí knedlíčky do vývaru.🙂
Ať se vám domácí polévky povedou!🙂
<p>Hustá zeleninová polévka s domácím strouháním je jedinečná.</p>
<p>Na tuto polévku jsem jako základ použila vývar. Chuť je tedy opravdu "domácí".🙂</p>