18.08.2018 Kamila Metzová
Rozpůlené papriky jsou vlastně mističky, které si vyloženě říkají o to, aby byly naplněny něčím dobrým. Co třeba kuskus s výrazným sýrem a olivami? To se bude paprice líbit :)
Zeleninu je dobré jíst čerstvou, ale také tepelně upravenou. Může to být z důvodu chuťových preferencí a rozmanitosti, ale také z důvodu lepší stravitelnosti.
Do papriky vždy dávám ingredience podle toho, zda chci, aby jídlo obsahovalo více bílkovin nebo sacharidů, zda ho dělám pro sebe nebo i pro děti ...
Papriky lze velmi chutně připravit i ve veganské verzi, kdy jako náplň může posloužit tempeh nebo žampiony.
Práce na 10 minut a výsledek vynikající.
<p>Papriky není dobré velmi přeplňovat, aby náplň v průběhu pečení nevytekla.</p>
<p>Povrch je možné ještě navíc posypat sýrem, který zajistí báječně křupavý povrch.</p>
<p>Papriky je nutné do pekáčku naskládat tak, aby nebyly našikmo. Náplň pak zůstane na svém místě.</p>
<p>2 naplněné půlky počítejte na 1 porci. K paprikám je ještě možné navíc samostatně přiložit kopeček kuskusu. Každý jedinec má samozřejmě své množství :)</p>
<p>Když na to přijde, jsou skvělé i studené :)</p>