21.01.2021 Kamila Metzová
Jak jednoduše lze vyrobit z ořechů voňavou a křupavou lahůdku. Zajímavá chuťovka nebo ozdoba zeleninových salátů.
Ořechy je samozřejmě nejlepší jíst v co nejpřirozenější formě. A nejčastěji ty, které jsou nejbližší našim zeměpisným podmínkám. Já si třeba ráda dávám do snídaňových vloček vlašské ořechy, nebo si občas vyrobím domácí mandlové mléko do smoothie.
Někdy je ale chuť na něco extra. A to jsou právě tyto pečené ořechy. Mimochodem, když je zabalíte do fólie s pěknou domácí etiketou, máte originální jedlý dárek.🙂
V první řadě zvolte koření, které je vám příjemné a voní vám. Poprvé raději méně, s druhou várkou už budete vědět.🙂 Mně vyhovuje koření exotického typu, které obsahuje např. kurkumu, koriandr, mleté hořčičné semínko, chilli, římský kmín, skořici atd.👍
☝️Chuť opražených ořechů si můžete užít také v kombinaci s s krémovou cuketovo-batátovou polévkou.
Ať se vám ořechy povedou!🙂
<p>Ořechy promíchané s olivovým olejem, medem a kořením. S kořením lze experimentovat. Chuťově dobře fungují spíše exotičtější směsi koření. Např. indické, ve kterém je i troška skořice.</p>
<p>Ořechy pak dám na pečícím papíru do jakékoliv nádoby vhodné do trouby.</p>
<p>Peču na 180 stupňů asi 12 až 15 minut. Je lepší kouknout a zkontrolovat situaci, aby se ořechy zbytečně nepřipálily!🙂</p>
<p>Hodí se i jako extra jedlé pohoštění. Zde jsou pečené ořechy v malých servírovacích dřevěných mističkách. 🙂</p>
<p>Hlavní je nezapomenout na jedno. Ořechy jsou sice vynikající, ale kalorické. Jedná dávka z trouby tedy není 1 porce. Dobrého po málu.🙂</p>