17.01.2013 Kamila Metzová
S tímto receptem doma naděláte parády a ani vás to nebude stát moc času.
S tímto receptem doma naděláte parády a ani vás to nebude stát moc času. Jen dáte stehna do pekáčku, ani brambory nemusíte škrábat, ochutíte, zalijete a trouba už se dál postará sama. Strčit maso do trouby zvládne i pravý kuchařský antitalent, horší už to může být s chutí a s tou nebude u tohoto receptu problém, chutí je v něm dostatek :) Jednou jsem vynechala víno, které jsem zrovna neměla k dispozici, a receptu to nijak zásadně neuškodilo ...
Toto jídlo můžete připravit i s kuřecími stehny, pokud ale máte na výběr, vždy zvolte raději ta krůtí. Důvodem je kvalita masa.
Pokud doma bílé víno nepijete nebo máte pouze takové skvosty, které si rozhodně nezaslouží nalít do pekáčku s jídlem, kupte si v supermarketu malou 250ml lahvičku s vínem.
Já osobně jsem si toto jídlo velice oblíbila, je skoro bez práce a kombinace česneku, citronové šťávy, výpeku z masa a provensálského koření je jedna z mých oblíbených :)
Dobrou chuť!
Kamila
<p>Krůtí stehna nachystaná k upečení. Celá doba přípravy tohoto jídla je blesková. </p>
<p>Varianta s kuřecími stehny. Pokud máte možnost, zvolte krůtí, jsou zdravější. </p>
<p>Toto je výsledek. Z masa jsem ke konci sundala kůži, proto ta barva...Brambory nasáknou skvělou šťávu ...</p>