03.03.2022 Kamila Metzová
Výživné palačinky zcela bez "bílé" mouky. Vychytaný postup a poměr ingrediencí. Voňavé skořicové těsto doplněné o sladká povidla a hustý Skyr.
K těmto palačinkám poznamenám jednu zásadní věc. Opakovaně se mi osvědčilo různá alternativní palačinková těsta nechat dostatečně odpočinout, odležet, než těsto vliju na pánev. Mouka stihne hezky nabobtnat a propojit se s ostatními ingrediencemi.
Do tohoto receptu jsem použila jáhlovou mouku hladkou. Kromě palačinek ji využívám i na zahušťování omáček, protože má neutrální chuť.
Pro palačinkové těsto volím vždy ovesné vločky jemné. Rozhodně neplatí "vločky jako vločky". Hrubé velké žitné vločky by zde rozhodně nefungovaly...
Po několika pokusech jsem se dobrala přesně této receptury, která vyhovuje. Palačinky je třeba obracet šetrně. Někdy je dělám o něco menší než palačinky obvyklé a používám speciální obracečku na palačinky. Je to taková "lopata" a při práci s palačinkami opravdu pomáhá. Obzvlášť s těmi alternativními.🙂
☝️Už jste někdy jedli tmavě hnědé palačinky?Vyzkoušejte tyto kakaové palačinky s tvarohem.🙂
<p>Kombinace povidel a hustého Skyru je perfekt! Výživné, syté. Mňam!🙂</p>