05.02.2021 Kamila Metzová
Jednoduchý na přípravu, vláčný, sytý, bohatý na bílkoviny a zcela bez mouky. Perfektně vyřeší chuť na něco dobrého.🙂
Při přípravě tohoto koláče jsem se inspirovala založeným listem, který jsem si kdysi vytrhla z časopisu Prima Fresh. Recept jsem udělala podle svého. Zapojila jsem jogurt a také nekalorický cukr v kombinaci s medem.
Pro "svačinovou" verzi je možné udělat ho méně sladký, pro verzi "dezert" si zaslouží více osladit. Záleží také na kyselosti jablek. Místo medu by se do něj hodila také datlová pasta nebo lžíce povidel. Nebudu ale předbíhat. Teď se držme mojí vyzkoušené a osvědčené verze.🙂
1 koláč do menší kulaté formy o průměru 22 cm
☝️A už jste zkoušeli Výborný makovec z celého máku? Jednoduchý a zajímavý recept!
Ať se vám makové moučníky povedou! 🙂
<p>Nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mletý mák. Základ tohoto receptu...</p>
<p>Chutnal skvěle první, druhý i třetí den. Zvládla jsem ho nesníst najednou, i když to bylo těžké 😇</p>
<p>Koláč je vláčný sám o sobě. Každou porci můžete vylepšit ještě lžičkou zakysané smetany nebo hustým jogurtem s pár kapkami javorového sirupu. Mňam!! 🙂</p>