16.04.2023 Kamila Metzová
Ideální recept pro všechny, kterým nevyhovuje příprava domácí majonézy ze syrových vajec nebo s velkým množstvím oleje. Díky vařeným vejcím se tato majonéza vždy povede a je zdrojem bílkovin. Můžete ji dát do pomazánek, nebo různých bramborových či těstovinových salátů.
Všechny ingredience dejte do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte do zcela hladké krémové konzistence.
Dle situace dolaďte chuť solí, případně octem. Pokud chcete krémovější konzistenci, můžete přilít trochu oleje, pro méně tučnou variantu několik lžic tekutiny, např. mléka.
Pokud chcete majonéze dodat malinko výraznější barvu, skvěle poslouží kurkuma. Já jsem použila tuto kurkumu a dala jsem ji jen špetku. V tomto případě méně je více.🙂
Tento recept je základní. S majonézou si můžete nadále vyhrát. Stačí do ní přidat na drobno nakrájené kyselé okurky, cibulku, malinko cukru a případně i kapary. Vyrobíte si tak domácí tatarku.
☝️Když byla řeč o těstovinovém salátu, doporučuji vyzkoušet tento Těstovinový salát s mozzarellou a krémovým avokádovým dresinkem.
<p>Hodí se třeba do pomazánek, dipů nebo těstovinových salátů.</p>