vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Kakaové palačinky plněné tvarohem

08.02.2020 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky

S palačinkami si lze poradit na tisíc způsobů. Můžeme střídat náplně, mouky, velikosti, ale také barvy! Kakaové palačinky jsou zase něco jiného. Tmavé těsto v kombinaci s bílým tvarohem je super!

 Na 6 palačinek potřebujete

 Postup

  1. Vejce rozšlehám s mlékem a postupně zapracovávám mouku. Ideálně přes sítko prosátou.
  2. Do těsta přidám špetku soli, rozpuštěné máslo, kakao, promíchám a doladím konzistenci. Těsto musí být tak akorát řídké, aby se lehce rozlilo po pánvi. Těsto je dobré nechat alespoň 15 minut odpočinout.
  3. Nepřilnavou palačinkovou pánev rozpálím, mašlovačkou potřu tukem a naliju naběračku těsta. Palačinku po chvíli obrátím a opeču krátce i z druhé strany.
  4. Pak už jen plním tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň připravím vždy podle druhu tvarohu a jeho chuti. Tvarohy ve vaničce mívají smetanovější jemnou chuť, stačí je tedy doladit trochou javorového sirupu. Tradiční kyselejší tvarohy v alobalu zase kombinuji s ricottou nebo hustým jogurtem.

Korunu pak všemu nasadí hrstka čerstvého ovoce. Nejlepší je to, které zrovna roste, mně se teď hodily české borůvky z mrazáku, které byly nasbírané v lese :)

<p>Palačinky se dají směle udělat jako celozrnné i bezlepkové. Ke kakaovému těstu se dobře hodí třeba jemně mletá pohanková mouka...</p>

<p>Palačinky někdy klasicky stočím, jindy takto přeložím ... Na talíři to vypadá zajímavě :)</p>

<p>Co může být lepší ozdobou než ovoce. Volba padla na borůvky. Z českého lesa :)</p>

<p>Základ by byl, palačinku máme. A teď čím ji naplnit ... Místo přeslazených ovocných či čokoládových pomazánek je výborný decentně ochucený tvaroh, ricotta, skyr nebo jejich kombinace. Skvělý kontrast nejen barev, ale i chutí :)</p>